Smakowite trufle kajmakowe z herbatnikami
Składniki:
- 400 g masy kajmakowej tradycyjnej
- 200 g herbatników typu petitki
- 50 g orzechów włoskich do obtoczenia
- papilotki
Wykonanie: Herbatniki kruszymy na proszek. (użyłam blendera). Następnie do naszego herbatnikowego proszku dodajemy kajmak. Powinna nam powstać w miarę jednolita masa , z której będziemy formować kulki. Gdyby masa była zbyt kleista , można do kruszyć w blenderze 2- 3 ciasta, albo dodać 2 łyżki mleka w proszku. Wszystko zależy od tego jaki kajmak kupimy.
Uformowane małe kulki obtaczamy kawałkach orzecha włoskiego, którego wcześniej również zmiksowałam nieco z blenderze.
I gotowe! Można cieszyć się smakowitymi truflami :)
Jedne z najtrudniejszych zdjęć do wykonania ....
... smak trufli mi ten trud wynagrodził...

Wygląda przepysznie. Myślę, że są to idealne przekąski dla łasuchów czyli dla mnie. Pięknie wyglądają, nie mogę się napatrzeć. :D
OdpowiedzUsuńZapraszam bardzo serdecznie na konkurs na moim blogu, - nic nie tracisz, a możesz wygrać super NAGRODY. 😍✌
http://fashionforazmariaa.blogspot.com/
Narobiłaś mi smaka ;)
OdpowiedzUsuńmm chce je wszystkie zjeść
OdpowiedzUsuń