Dorsz zapiekany z warzywami
Dorsz zapiekany z warzywami.
Aby obiad nie był nudny, aby znów nie była to ryba panierowana zapraszam was na rybkę z piekarnika z dodatkiem warzyw.
Składniki:
- 500 kg filetu z dorsza
- 4 marchewki
- 2 pietruszki
- 1/3 średniego selera
- 1 średnia cebula
- 2-3 liście pora
- pieprz, sól, cytryna
- ok. 5 łyżek oleju
Wykonanie: Rybę myjemy. Kładziemy ją na folię i przyprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy cytryną. Zawijamy w folię i wkładamy do piekarnika na 9-10 minut. w temp 180*C
Warzywka ścieramy na tarce o dużych oczkach, a cebulę i porę kroimy w kostkę. Wszystkie warzywka smażymy na patelni z dodatkiem oleju ok. 3-4 minut.
Wyciągamy rybę, rozkładamy na nią warzywa z patelni i ponownie zawijamy całość i zapiekamy ponownie 8-10 minut.
Wyciągamy i zajadamy się zdrową pyszną rybą!
Cała ryba została szybko zjedzona :)
Polecam!
***
Tags:
Ryba
0 komentarze
Dziękuje za komentarz :)