Oryginalne panierki do drobiu
Mam dla was kilka oryginalnych panierek do drobiu. Bo kto powiedział ,że panierka to tylko bułka tarta ?
Pieprz: Kolorowe ziarenka należy grubo rozgnieść, mięso obtoczyć z roztrzepanym jajku, następnie w pieprzu i usmażyć. Kotlety będą łagodniejsze w smaku jeżeli pieprz wymieszamy z bułką tartą.
Sezam: Do bułki tartej dodajmy sezam. Mięso obtoczmy w roztrzepanym jajku z dodatkiem pieprzu i soli, następnie obtaczamy w panierce. Smażymy dwustronnie aż panierka się zarumieni.
Krakersy: Filet z piersi kurczaka czy też indyka, kroimy w mniejsze paski i moczymy w mleku przez dwie godziny. Obtaczamy w pokruszonych krakersach i zapiekamy w piekarniku przez 15-20 minut w temp. 200*C
Płatki kukurydziane: Filet obtaczamy w roztrzepanym jajku z dodatkiem pieprzu soli i odrobinę słodkiej papryki, następnie obtaczamy w pokruszonych wcześniej na drobnice płatkach kukurydzianych. Smażymy dokładnie na średnim ogniu do złotego koloru
SMACZNEGO!
Tags:
Przydatne w kuchni
3 komentarze
ja czesto ekesperymentuję w paierkach jak mąż chce kotlecika smazonego to podaje własnie w płatkach owsianych , kukurydzianych i sezamie , a nawet po ministersku cienkimi blastarmi bagietki ;)
OdpowiedzUsuńZ sezamem i płatkami kukurydzianymi bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńw płatkach kukurydzianych niezbyt mi smakuje, a w krakersach jeszcze nie jadłam ;)
OdpowiedzUsuńDziękuje za komentarz :)