Oryginalne panierki do drobiu

Mam dla was kilka oryginalnych panierek do drobiu. Bo kto powiedział ,że panierka to tylko bułka tarta ?


Pieprz: Kolorowe ziarenka należy grubo rozgnieść, mięso obtoczyć z roztrzepanym jajku, następnie w pieprzu i usmażyć. Kotlety będą łagodniejsze w smaku jeżeli pieprz wymieszamy z bułką tartą.

Sezam: Do bułki tartej dodajmy sezam. Mięso obtoczmy w roztrzepanym jajku z dodatkiem pieprzu i soli, następnie obtaczamy w panierce. Smażymy dwustronnie aż panierka się zarumieni.

Krakersy: Filet z piersi kurczaka czy też indyka, kroimy w mniejsze paski i moczymy w mleku przez dwie godziny. Obtaczamy w pokruszonych krakersach i zapiekamy w piekarniku przez 15-20 minut w temp. 200*C


 Otręby:  Mięso obtaczamy w roztrzepanym jajku, następnie w otrębach, smażymy na złoty kolor

Płatki kukurydziane: Filet obtaczamy w roztrzepanym jajku z dodatkiem pieprzu soli i odrobinę słodkiej papryki, następnie obtaczamy w pokruszonych wcześniej na drobnice płatkach kukurydzianych. Smażymy dokładnie na średnim ogniu do złotego koloru



SMACZNEGO!

Share:

3 komentarze

  1. ja czesto ekesperymentuję w paierkach jak mąż chce kotlecika smazonego to podaje własnie w płatkach owsianych , kukurydzianych i sezamie , a nawet po ministersku cienkimi blastarmi bagietki ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z sezamem i płatkami kukurydzianymi bardzo lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  3. w płatkach kukurydzianych niezbyt mi smakuje, a w krakersach jeszcze nie jadłam ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :)