Tarte Buraczki
Buraczki
Buraczki mogę jeść pod każdą postacią, przyprawione i ugotowane bez przypraw...
Robione u mnie dość często i w dużych ilościach
Składniki:
(duża miska)
- ok 1 kg buraczków
- 1 średnia cebula
- ocet
- sól, cukier
Wykonanie: Buraczki gotujemy w skórce aż będą miękkie, następnie studzimy i obieramy ze skórki. Trzemy na tarce o dużych oczkach, kroimy cebulę w kostkę i doprawiamy octem, solą i cukrem i gotowe.
Buraczki są znakomitym dodatkiem do mielonych czy ryby :) chodź jak dla mnie pasują do wszystkiego bo je uwielbiam!!
Bądź na bieżąco z przepisami i notkami dlatego:
***
A poniżej przedstawiam wam jeszcze koordynatora wszystkich przepisów i głównego losującego nagrody :)
Kot Konstanty
A co do wyników to spodziewajcie się ich jutro :)
Pozdrawiam!
Tags:
Sałatki i Surówki
1 komentarze
buraczki ja tez garściami ;) fajny koordynator
OdpowiedzUsuńja to nawet tre surowe jak nie chce mi sie czkać na gotowane i sprawiam ;)
Dziękuje za komentarz :)