Panierowane pieczarki
Szybka i smaczna przekąska, w sam raz na imprezę czy też dodatek do obiadu. A to wszystko z kilku składników
Składniki:
- 0,5 kg średnich pieczarek
- 3 jajka
- 3 łyżki mleka
- sól, pieprz
- bułka tarta
- olej do smażenia
Wykonanie: Pieczarki myjemy i obieramy, odcinamy nóżki i pozostawiamy same kapelusze. W misce roztrzepujemy jajka dodając mleko i przyprawy w dowolnej ilości. Należy pamiętać aby przypraw dodać ciut więcej ponieważ przy małej ilości przyprawa może nie być w ogóle wyczuwalna. W jajkach moczymy dokładnie pieczarki, obtaczamy dokładnie w bułce tartej i smażymy na średnim ogniu na oleju z obu stron aż panierka się ładnie zarumieni i gotowe !!
Smacznego :) i uwaga... szybko znikają
Tags:
przekąski
4 komentarze
Pyszności :)
OdpowiedzUsuńMuszę je koniecznie zrobić. Zapraszam do dodania przepisu do akcji Pieczarkowy Tydzień 2017 :)
OdpowiedzUsuńpieczarka to taka mała pieczara, a pieczara to już artefakt biblijny ;-)
OdpowiedzUsuńżarty żartami, bardzo apetyczne pieczarki!
Bardzo lubię.
OdpowiedzUsuńDziękuje za komentarz :)