Panierowane pieczarki


Szybka i smaczna przekąska, w sam raz na imprezę czy też dodatek do obiadu. A to wszystko z kilku składników

Składniki:

  • 0,5 kg średnich pieczarek
  • 3 jajka
  • 3 łyżki mleka
  • sól, pieprz
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

 Wykonanie: Pieczarki myjemy i obieramy, odcinamy nóżki i pozostawiamy same kapelusze. W misce roztrzepujemy jajka dodając mleko i przyprawy w dowolnej ilości. Należy pamiętać aby przypraw dodać ciut więcej ponieważ przy małej ilości przyprawa może nie być w ogóle wyczuwalna.  W jajkach moczymy dokładnie pieczarki, obtaczamy dokładnie w bułce tartej i smażymy na średnim ogniu na oleju z obu stron aż panierka się ładnie zarumieni i  gotowe !!

Smacznego :) i  uwaga... szybko znikają




Share:

3 komentarze

  1. Muszę je koniecznie zrobić. Zapraszam do dodania przepisu do akcji Pieczarkowy Tydzień 2017 :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pieczarka to taka mała pieczara, a pieczara to już artefakt biblijny ;-)
    żarty żartami, bardzo apetyczne pieczarki!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :)