Surówka z piklami i sosem musztardowym
Surówka z białej kapusty z piklami i sosem musztardowym
Składniki:
- ok. 1/4 główki białej kapusty
- Pół słoiczka 300 ml pikli / w zamian mogą być kiszone ogorki
- pęczek koperku
- 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
- ewentualnie sól, pieprz
Wykonanie: Kapustę szatkujemy, pikle ,a jeżeli ich nie mamy możemy je zastąpić ogórkami kiszonymi -kroimy na mniejsze kawałki, koper siekamy, dodajemy musztardę i wszystko razem mieszamy. Zawsze możemy dawkować musztardę ponieważ jest wyrazista i odnaleźć swój poziom smaku :) ja lubię dość ostro więc daje 2 łyżeczki, a nawet 3
Tags:
Sałatki i Surówki
2 komentarze
O piklach jeszcze nie słyszałam... Wolę kapustę włoską, ale spróbuję i z białą. Moja mama do każdej surówki dodaje sok z cytryny☺️
OdpowiedzUsuńsuper pomysł :)
OdpowiedzUsuńDziękuje za komentarz :)