Surówka z piklami i sosem musztardowym


Surówka z białej kapusty z piklami i sosem musztardowym

Składniki:
  • ok. 1/4 główki białej kapusty
  • Pół słoiczka 300 ml pikli / w zamian mogą być kiszone ogorki
  • pęczek koperku
  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • ewentualnie sól, pieprz 

Wykonanie: Kapustę szatkujemy, pikle ,a jeżeli ich nie mamy możemy je zastąpić ogórkami kiszonymi -kroimy na mniejsze kawałki, koper siekamy, dodajemy musztardę i wszystko razem mieszamy. Zawsze możemy dawkować musztardę ponieważ jest wyrazista i odnaleźć swój poziom smaku :) ja lubię dość ostro więc daje 2 łyżeczki, a nawet 3 





Share:

2 komentarze

  1. O piklach jeszcze nie słyszałam... Wolę kapustę włoską, ale spróbuję i z białą. Moja mama do każdej surówki dodaje sok z cytryny☺️

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :)