Hit imprezy francuskie ślimaki z boczkiem i cebulą


Hit każdej domowej imprezy! Szybkie i smaczne ślimaki z boczkiem i cebulą. A to dopiero jedna z wielu wersji tego przysmaku! Smaczna na zimno jak i na ciepło.
Sama jadłam podobne na imprezie i to zainspirowało mnie aby stworzyć nowe smaki :)

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 150 gr. surowego boczku
  • 1 mała cebula
  • 1 opakowanie serka do smarowania kanapek ze szczypiorkiem
  • 150 g żółtego sera
Wykonanie: Piekarnik ustawiamy na 200*C 
Serkiem ze szczypiorkiem smarujemy całą powierzchnię rozłożonego ciasta francuskiego. Następnie układamy boczek pokrojony w kostkę oraz cebulę. Na samą górę posypujemy ciasto żółtym startym serem.
Wszystko dokładnie i ciasno zawijamy w roladę. Kroimy na kawałki ok. 1,5 cm układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 20 minut i gotowe! 




Share:

1 komentarze

  1. Na moich 20 urodzinach w zeszłym roku też były hitem imprezy :D :) Zrobiłam jedne ze szpinakiem i fetą a drugie z pieczarkami i szynką :D Znajomi jedli aż im się uszy trzęsły :D :) Polecam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :)