Muffinki jogurtowo-miodowe
Składniki
- 100 g masła
- 100 g cukru
- 50 g jogurtu naturalnego
- 2 łyżki miodu
- 2 jajka
- 150 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
dodatkowo:
- 100 g jogurtu i 4 łyżki miodu - do polewy po upieczeniu
- 12 papilotek do muffinek
Masło ucieramy z cukrem aż powstanie konsystencja kremu. Następnie dodajemy miód i jogurt - miksujemy. Dodajemy po jednym jajku i nadal ucierać. Na samym końcu dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko razem dokładnie miksujemy - mieszamy.
Zapełniamy formy masą do 2/3 foremki i pieczemy ok. 15 minut. Po ostygnięciu polewamy babeczki jogurtem oraz miodem...
3 komentarze
co za smakowite kąski!
OdpowiedzUsuńZdrowych i Spokojnych Świąt Wielkanocnych,pełnych rodzinnej atmosfery:)Pozdrawiam cieplutko♥
OdpowiedzUsuńale pyszności :) Z okazji Świąt Wielkanocnych życzę Ci wielu sukcesów zarówno zawodowych jak i prywatnych i spełnienia wszystkich marzeń! i obowiązkowo wesołych jajek :D :*
OdpowiedzUsuńDziękuje za komentarz :)