Muffinki jogurtowo-miodowe



Składniki
  • 100 g masła
  • 100 g cukru
  • 50 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 jajka
  • 150 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
dodatkowo:
  • 100 g jogurtu i 4 łyżki miodu - do polewy po upieczeniu
  • 12 papilotek do muffinek


Piekarnik nagrzewamy do 190*C a formę do muffinek wypełnić papierowymi papilotami.
Masło ucieramy z cukrem aż powstanie konsystencja kremu. Następnie dodajemy miód i jogurt - miksujemy. Dodajemy po jednym jajku i nadal ucierać. Na samym końcu dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko razem dokładnie miksujemy - mieszamy.
Zapełniamy formy masą do 2/3 foremki i pieczemy ok. 15 minut. Po ostygnięciu polewamy babeczki jogurtem oraz miodem...

pychota!


Share:

3 komentarze

  1. Zdrowych i Spokojnych Świąt Wielkanocnych,pełnych rodzinnej atmosfery:)Pozdrawiam cieplutko♥

    OdpowiedzUsuń
  2. ale pyszności :) Z okazji Świąt Wielkanocnych życzę Ci wielu sukcesów zarówno zawodowych jak i prywatnych i spełnienia wszystkich marzeń! i obowiązkowo wesołych jajek :D :*

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :)