Naleśnik nadziewane szpinakiem i kurczakiem

A oto mój przepis na dzisiejszą kolację. Naleśniki, lecz nie takie byle jakie.

Składniki:
  • 500 g piersi kurczaka
  • 250 g szpinaku (może być mrożony)
  • 50 g sera feta
  • 0,5 puszki kukurydzy
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawa gyros
  • sól
  • 200 g żółtego sera
  • olej do smażenia
Ciasto na naleśniki

  • 200 g mąki
  • 500 ml mleka
  • szczypta soli
  • 3 -5 łyżek oleju
  • 1 jajko
Wykonanie: Pierś kroimy w kostkę i smażymy z dodatkiem przyprawy do gyrosa. Szpinak - jeżeli jest mrożony smażymy osobno w garnku i doprawiamy solą i czosnkiem. Żółty ser trzemy na tarce na grubych oczkach, ser feta kroimy w kostkę, odsączamy kukurydzę.

Do miski wrzucamy kurczak, doprawiony szpinak, kukurydzę - mieszamy nasz farsz. 
Z podanych składników poniżej robimy ciasto naleśnikowe.
Smażymy naleśniki. Obracamy naleśnika podczas smażenia usmażoną stroną do góry i kładziemy żółty ser, farsz i kawałki sera feta. Zwijamy w rulonik i gotowe :)

Dodatkowo można smarować ulubionym sosem i cieszyć się sytym jedzeniem :) bo zjedzenie takich dwóch naleśników sprawia ,że człowiek jest pełny :)






Share:

2 komentarze

Dziękuje za komentarz :)