Ryba zapiekanka ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami
Składniki:
- ok. 600 g filetu z ryby np. dorsz
- 450 g mrożonego szpinaku
- 150-200 ml śmietanki 12 % albo 18 %
- sól, pieprz
- czosnek
- 50 g sera feta
- 4 suszone pomidory
- 100 g żółtego sera
Wykonanie: Nastawiamy piekarnik na 220*C
Szpinak rozmrażamy w małym garnku dodając nieco wody aby nam się nie spalił. Dodajemy sól, czosnek i śmietanę, dusimy przez 5 minut.
Rybę dzielimy na mniejsze kawałki solimy, pieprzymy, układamy ją na żaroodpornym naczyniu i wykładamy na rybę szpinak, następnie dajemy w kawałkach ser feta i suszone pomidory.
Zapiekamy przez 20 minut przed końcem posypujemy żółtym serem i dopiekamy
0 komentarze
Dziękuje za komentarz :)