Ryba zapiekanka ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami


 Składniki:
  • ok. 600 g filetu z ryby np. dorsz
  • 450 g mrożonego szpinaku
  • 150-200 ml śmietanki 12 % albo 18 %
  • sól, pieprz
  • czosnek
  • 50 g sera feta
  • 4 suszone pomidory
  • 100 g żółtego sera

Wykonanie: Nastawiamy piekarnik na 220*C 
Szpinak rozmrażamy w małym garnku dodając nieco wody aby nam się nie spalił. Dodajemy sól, czosnek i śmietanę, dusimy przez 5 minut.
Rybę dzielimy na mniejsze kawałki solimy, pieprzymy, układamy ją na żaroodpornym naczyniu i wykładamy na rybę szpinak, następnie dajemy w kawałkach ser feta i suszone pomidory.
Zapiekamy przez 20 minut przed końcem posypujemy żółtym serem i dopiekamy




Share:

0 komentarze

Dziękuje za komentarz :)