Zupa a la chili con carne
W chłodne dni przydałoby się danie które nas dobrze rozgrzeje, a przecież nic tak nie rozgrzewa jak gorąca, pikantna zupa meksykańska.
Składniki:
- 0,5 mięsa mielonego
- 2 L soku pomidorowego
- 3 średnie cebule
- 2 puszki czerwonej fasoli
- 1/2 puszki kukurydzy
- 0,5 kg pieczarek
- 4 kiszone ogórki / 1 papryka (opcjonalnie)
- 3 ząbki czosnku
- olej
- przyprawa do potraw meksykańskich
Wykonanie: Cebulę wraz z przeciśniętym czosnkiem smażymy na oleju, dodajemy mięso i wszystko razem podsmażamy dodając przyprawę do potraw meksykańskich. Aby oszczędzić sobie pracy możemy od razu wszystko podsmażać w garnku, jeżeli nie to właśnie teraz wszystko przekładamy do wysokiego garnka. Na patelni, może być tej samej podsmażamy obrane, umyte i pokrojone w plastry pieczarki, podsmażone dodajemy do naszego garnka gdzie zalewamy składniki sokiem pomidorowym i dodajemy pozostałe składniki: odsączone warzywa z puszki: fasolę i kukurydzę, pokrojone w plastry ogórki.
Tags:
Zupy - Kremy
1 komentarze
Zjadłabym już teraz
OdpowiedzUsuńDziękuje za komentarz :)