Surówka z kiszonej kapusty
Czas na zdrowe surówki
Surówka z kiszonej kapusty w sam raz do dań z rybą
Składniki:
- 500 g kapusty kiszonej
- 2 marchewki
- 2 małe cebule
- 2 łyżki oleju
- pieprz
- sól
Wykonanie: Kapustę kiszoną wyciskamy w rękach pozbywając się nadmiaru wody. Siekamy nożem na mniejsze "kawałki". Obieramy marchewkę i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy olej. Mieszamy wszystko razem i doprawiamy przyprawami według własnego smaku :)
Podawać do dań z ryby czy schabowego :)
Tags:
Sałatki i Surówki
2 komentarze
Robię podobną surówkę ale nie dodaje cebuli ;)
OdpowiedzUsuńJa dodaje kminek
OdpowiedzUsuńDziękuje za komentarz :)