Trufle z masy kajmakowej i herbatników
Smakowite trufle kajmakowe z herbatnikami
Składniki:
- 400 g masy kajmakowej tradycyjnej
- 200 g herbatników typu petitki
- 50 g orzechów włoskich do obtoczenia
- papilotki
Wykonanie: Herbatniki kruszymy na proszek. (użyłam blendera). Następnie do naszego herbatnikowego proszku dodajemy kajmak. Powinna nam powstać w miarę jednolita masa , z której będziemy formować kulki. Gdyby masa była zbyt kleista , można do kruszyć w blenderze 2- 3 ciasta, albo dodać 2 łyżki mleka w proszku. Wszystko zależy od tego jaki kajmak kupimy.
Uformowane małe kulki obtaczamy kawałkach orzecha włoskiego, którego wcześniej również zmiksowałam nieco z blenderze.
I gotowe! Można cieszyć się smakowitymi truflami :)
Jedne z najtrudniejszych zdjęć do wykonania ....
... smak trufli mi ten trud wynagrodził...
Tags:
Inne słodkie przekąski
Trufle
3 komentarze
Wygląda przepysznie. Myślę, że są to idealne przekąski dla łasuchów czyli dla mnie. Pięknie wyglądają, nie mogę się napatrzeć. :D
OdpowiedzUsuńZapraszam bardzo serdecznie na konkurs na moim blogu, - nic nie tracisz, a możesz wygrać super NAGRODY. 😍✌
http://fashionforazmariaa.blogspot.com/
Narobiłaś mi smaka ;)
OdpowiedzUsuńmm chce je wszystkie zjeść
OdpowiedzUsuńDziękuje za komentarz :)