Trufle z masy kajmakowej i herbatników


Smakowite trufle kajmakowe z herbatnikami

Składniki:

  • 400 g masy kajmakowej tradycyjnej
  • 200 g herbatników typu petitki
  • 50 g orzechów włoskich do obtoczenia
  • papilotki


Wykonanie: Herbatniki kruszymy na proszek. (użyłam blendera). Następnie do naszego herbatnikowego proszku dodajemy kajmak. Powinna nam powstać w miarę jednolita masa , z której będziemy formować kulki. Gdyby masa była zbyt kleista , można do kruszyć w blenderze 2- 3 ciasta, albo dodać 2 łyżki mleka w proszku. Wszystko zależy od tego jaki kajmak kupimy.
Uformowane małe kulki obtaczamy kawałkach orzecha włoskiego, którego wcześniej również zmiksowałam nieco z blenderze.

I gotowe! Można cieszyć się smakowitymi truflami :)


Jedne z najtrudniejszych zdjęć do wykonania ....
... smak trufli mi ten trud wynagrodził...




Share:

3 komentarze

  1. Wygląda przepysznie. Myślę, że są to idealne przekąski dla łasuchów czyli dla mnie. Pięknie wyglądają, nie mogę się napatrzeć. :D

    Zapraszam bardzo serdecznie na konkurs na moim blogu, - nic nie tracisz, a możesz wygrać super NAGRODY. 😍✌
    http://fashionforazmariaa.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :)