Korzenne Tiramisu z pistacjami


Aromatyczne i jedyne w swoim rodzaju korzenne tiramisu, które już teraz kojarzy się nam z świąteczną aurą

Składniki:

  • 250 serka mascarpone
  • 400 ml śmietanki 30 %
  • 200 g korzennych ciasteczek
  • 90 g pistacji firmy Helio ponieważ są bez dodatku soli i w 100 % naturalne
  • cynamon
  • 1 łyżka cukru pudru
  • opcjonalnie amaretto

Wykonanie: Ubijamy śmietankę na sztywną pianę, dodajemy cukier puder, a następnie porcjami, nadal miksując serek mascarpone.

Pistacje obieramy z łupek i blendujemy na mniejsze kawałki. Ja osobiście polecam te firmy Helio ponieważ nie posiadają soli i spokojnie można je wykorzystać do słodkich deserów.

Do pucharków dajemy na przemian: krem, cynamon, pokruszone ciasteczka, krem, pistacje, cynamon, ciasteczko w całości i polewamy wedle uznania amaretto.

I gotowe :) krem można jeszcze schłodzić w lodówce





Share:

1 komentarze

Dziękuje za komentarz :)