Korzenne Tiramisu z pistacjami
Aromatyczne i jedyne w swoim rodzaju korzenne tiramisu, które już teraz kojarzy się nam z świąteczną aurą
Składniki:
- 250 serka mascarpone
- 400 ml śmietanki 30 %
- 200 g korzennych ciasteczek
- 90 g pistacji firmy Helio ponieważ są bez dodatku soli i w 100 % naturalne
- cynamon
- 1 łyżka cukru pudru
- opcjonalnie amaretto
Wykonanie: Ubijamy śmietankę na sztywną pianę, dodajemy cukier puder, a następnie porcjami, nadal miksując serek mascarpone.
Pistacje obieramy z łupek i blendujemy na mniejsze kawałki. Ja osobiście polecam te firmy Helio ponieważ nie posiadają soli i spokojnie można je wykorzystać do słodkich deserów.
Do pucharków dajemy na przemian: krem, cynamon, pokruszone ciasteczka, krem, pistacje, cynamon, ciasteczko w całości i polewamy wedle uznania amaretto.
I gotowe :) krem można jeszcze schłodzić w lodówce
1 komentarze
Wygląda prze apetycznie!!
OdpowiedzUsuńDziękuje za komentarz :)