Sałatka z fasolką szparagową, kurczakiem z sosem czosnkowym


Sałatka z żółtą fasolką szparagową powstała na skutek dużej ilości fasolki w ogrodzie , a teraz przedstawiam wam efekty pracy w postaci sałatki.

Składniki:

  • 0,5 kg fasolki szparagowej
  • 0,5 brokuła
  • 1 duża pierś z kurczaka
  • 3 suszone pomidory 
  • Przyprawa do kurczaka / sól, pieprz
  • odrobina oleju
  • mała śmietana 12 %
  • 1 ząbek czosnku

Wykonanie: Warzywa myjemy, obieramy, dzielimy na mniejsze części. Gotujemy aż będą chrupkie (nie za twarde ale również nie za miękkie). Studzimy.

Kurczaka oczyszczamy z błonek jeżeli są, kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju doprawiając przyprawą do kurczaka bądź tradycyjnie solą i pieprzem. Studzimy

Mając ostudzone składniki możemy sałatkę podać warstwowo albo wymieszać od razu z sosem.

Sos: Do śmietany przeciskamy czosnek i doprawiamy solą.






Share:

2 komentarze

Dziękuje za komentarz :)