Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i porem


 Dawno nie jadłam tak dobrej surówki. Nie jestem fanką majonezu ale ta jest po prostu pyszna! Można spotkać przepis na wielu blogowych kulinarnych blogach, a to świadczy tylko o tym ,że warto ją zrobić do obiadu :)

Składniki:
  • 1 mała kapusta pekińska bądź 1/2 dużej
  • 1 puszka kukurydzy
  • około 4 liście z części zielonej poru (można zamiennie dać szczypiorek)
  • 1 mała cebula - opcjonalnie 
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki stołowe majonezu
  • sól, pieprz do smaku (polecam z przewagą pieprzu)

Wykonanie: Kapustę pekińską drobno kroimy, następnie: cebule (jeżeli ktoś chce dodać, ja wole bez bo sam por ma w sobie już wyrazisty smak), por, dodajemy majonez z jogurtem,całą puszkę odsączonej wcześniej kukurydzy, pieprz sól i wszystko razem mieszamy

Na koniec pozostało nam delektować się pysznością - gdy raz zasmakujemy już nigdy nie przestaniemy jej robić :)




Share:

3 komentarze

  1. Uwielbiam ją ale ja robię zupełnie bez majonezu na samym jogurcie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. tradycyjnie i pysznie :)
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie przyprawzyciekolorami.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Wszystko to co lubię, ommm (nawet majonez w niewielkiej ilości), ale teraz.. mam wielką ochotę na kukurydzę. Na pewno zrobię! :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :)