Przepis na idealne polewy do wypieków



Polewa Kakaowa:

Stopić 100 g margaryny, dodać 2 łyżki kakao, 100 g cukru oraz 2 łyżki wody. Wszystko razem podgrzać na małym ogniu do uzyskania jednolitej masy, mieszając

Lukier:

15 łyżek cukru pudru wymieszać z 1 łyżką gorącej wody oraz dodając 1 łyżkę soku z cytryny bądź pomarańczy, mieszając do uzyskania jednolitej masy

Polewa Kokosowa:

100 g margaryny połączyć z 100 g cukru dodać również 2 łyżki mąki, 2 łyżki mleka i 100 g wiórków kokosowych. Wszystko razem gotować do zgęstnienia masy, mieszając

Polewa z orzechami:

Podgrzewamy 100 g margaryny z 200 g posiekanych orzechów , 12 łyżek kremówki, 8 łyżek cukru i 2 łyżki kakao, podgrzewany do zgęstnienia mieszając


Share:

0 komentarze

Dziękuje za komentarz :)