Dorsz zapiekany z warzywami


Dorsz zapiekany z warzywami.

Aby obiad nie był nudny, aby znów nie była to ryba panierowana zapraszam was na rybkę z piekarnika z dodatkiem warzyw.

Składniki:

  • 500 kg filetu z dorsza
  • 4 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1/3 średniego selera
  • 1 średnia cebula
  • 2-3 liście pora
  • pieprz, sól, cytryna
  • ok. 5 łyżek oleju


Wykonanie:  Rybę myjemy. Kładziemy ją na folię i przyprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy cytryną. Zawijamy w folię i wkładamy do piekarnika na 9-10 minut. w temp 180*C
Warzywka ścieramy na tarce o dużych oczkach, a cebulę i porę kroimy w kostkę. Wszystkie warzywka smażymy na patelni z dodatkiem oleju ok. 3-4 minut.
Wyciągamy rybę, rozkładamy na nią warzywa z patelni i ponownie zawijamy całość i zapiekamy ponownie 8-10 minut.

Wyciągamy i zajadamy się zdrową pyszną rybą!


Cała ryba została szybko zjedzona :)
Polecam!


***



Share:

0 komentarze

Dziękuje za komentarz :)