Krokiety z kapustą i grzybami
Krokiety z kapustą i grzybami.
Składniki:
- ok 800 g - 900 g kapusty kiszonej
- ok 500 g -800 g pieczarek
- pieprz, sól, magii, liść laurowy, ziele angielskie, kucharek
- 1 cebula
- Bułka tarta
- 2 jajka plus 5 łyżek mleka
- olej do smażenia
dodatkowo:
Wykonanie: Kapustę kiszoną gotujemy do miękkości z dwoma liśćmi laurowymi i z trzema kulkami ziela angielskiego. Odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do garnka.
Pieczarki myjemy, obieramy kroimy w paski. Podsmażamy na patelni z cebulą, wrzucamy do garnka z kapustą. Podsmażamy razem od razu doprawiając podanymi przyprawami. Należy pamiętać aby wyraziście doprawić farsz, żeby nie stracił się on w cieście naleśnika i panierce.
Smażymy naleśniki. Farsz zawijamy w naleśnikach, zawijanych w kopertę. Obtaczamy w roztrzepanym jajku z dodatkiem mleka i nieco doprawionym, następnie w bułce tartej i smażymy obustronnie na patelni na średnim ogniu.
Zajadamy gotowe krokiety z barszczem :)
Uwielbiam krokiety :) i to tak bogato nadziane :)
Tags:
Naleśniki
6 komentarze
jak pysznie wyglądają, pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńJuz tak późno a mi smaka narobiłaś
OdpowiedzUsuńOh ale to apetycznie wygląda. Jak krokieciki mojej mamy... Muszę ją zmotywować żeby mi takie zrobiła.
OdpowiedzUsuńnie lubie krokietów z grzybami ale zaś samo ciasto kocham:)
OdpowiedzUsuńMiam mian :) Lubię takie!!
OdpowiedzUsuńMoja ulubiona wersja krokietów :)
OdpowiedzUsuńDziękuje za komentarz :)