Krokiety z kapustą i grzybami



Krokiety z kapustą i grzybami.

Składniki:

  • ok 800 g - 900 g kapusty kiszonej
  • ok 500 g -800 g pieczarek
  • pieprz, sól, magii, liść laurowy, ziele angielskie, kucharek
  • 1 cebula
  • Bułka tarta
  • 2 jajka plus 5 łyżek mleka
  • olej do smażenia
dodatkowo:

Wykonanie: Kapustę kiszoną gotujemy do miękkości z dwoma liśćmi laurowymi i z trzema kulkami ziela angielskiego. Odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do garnka. 
Pieczarki myjemy, obieramy kroimy w paski. Podsmażamy na patelni z cebulą, wrzucamy do garnka z kapustą. Podsmażamy razem od razu doprawiając podanymi przyprawami. Należy pamiętać aby wyraziście doprawić farsz, żeby nie stracił się on w cieście naleśnika i panierce.

Smażymy naleśniki. Farsz zawijamy w naleśnikach, zawijanych w kopertę. Obtaczamy w roztrzepanym jajku z dodatkiem mleka i nieco doprawionym, następnie w bułce tartej i smażymy obustronnie na patelni na średnim ogniu.

Zajadamy gotowe krokiety z barszczem :)



Uwielbiam krokiety :) i to tak bogato nadziane :)



Share:

6 komentarze

  1. jak pysznie wyglądają, pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Juz tak późno a mi smaka narobiłaś

    OdpowiedzUsuń
  3. Oh ale to apetycznie wygląda. Jak krokieciki mojej mamy... Muszę ją zmotywować żeby mi takie zrobiła.

    OdpowiedzUsuń
  4. nie lubie krokietów z grzybami ale zaś samo ciasto kocham:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Moja ulubiona wersja krokietów :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :)