Fasolka po bretońsku bez namaczania fasoli


Przepis dla wszystkich tych którzy lubią fasolkę po bretońsku ale nie chce im się czekać na fasolę, którą trzeba moczyć

Składniki:

  • 1 plaster selera
  • 1 średnia marchewka
  • 1 średnia cebula
  • 200 g boczku
  • 3 kawałki kiełbasy
  • 2 puszki fasoli piękny Jaś jamar
  • 1 średni przecier pomidorowy
  • 4 L bulionu
  • sól, przepis, domowy kucharek, ostra papryka (wedle uznania)

Wykonanie: wziąć fasole i opłukać dobrze wodą, pozostawiać na sitku. Na rozgrzany olej wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę, marchewkę i seler, wszystko razem podusić, zalać bulionem, dobrze usmażyć kiełbasę i boczek dodać do buliony, następnie dodajemy przecier, doprawić solą, pieprzem, domowym kucharkiem, przegotować i na koniec dodać fasolę nie wcześniej aby nam się nie rozpadła. Doprawić jeżeli zajdzie jeszcze taka potrzeba i fasolka gotowa :)

Share:

5 komentarze

  1. szybka wersja pysznego dania. super :)

    OdpowiedzUsuń
  2. świetny blog :) taki ciepły i przytulny :)
    obserwuje i zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takiego przepisu jeszcze nigdzie nie spotkałem. Muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ja zawsze robię z fasolki z puszki szybko i smacznie i na zawołanie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :)