Korzenne browny z masą orzechową
Korzenne mocno czekoladowe ciasto browny z masą orzechową! Mięciutkie i aromatyczne ciasto.
Składniki:
- 200 g masła
- 200 g gorzkiej czekolady
- 50-100 g mlecznej czekolady
- 3 jajka
- 200 g cukru Diamant - cukier biały
- 135 g mąki pszennej tortowej
- żurawina i białe płatki czekolady do dekoracji firmy Helio
- 1 łyżeczka przyprawy korzennej
- 1 puszka gotowej masy orzechowej firmy Helio
Wykonanie: Piekarnik nastawić na 160 *C i wyłożyć papierem blaszkę o wymiarach 24 x 24 cm.
Masło rozpuścić w rondelku na małym ogniu, dodać gorzką czekoladę połamaną na mniejsze części, rozpuścić i połączyć razem z masłem. Odstawić z ognia.
Jajka zmiksować wraz z cukrem, dodać porcjami na mniejszych obrotach rozpuszczoną czekoladę z masłem, na koniec dodać mąkę wymieszaną z przyprawą korzenną.
0 komentarze
Dziękuje za komentarz :)