Korzenne browny z masą orzechową


Korzenne mocno czekoladowe ciasto browny z masą orzechową! Mięciutkie i aromatyczne ciasto.

Składniki:

  • 200 g masła
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 50-100 g mlecznej czekolady
  • 3 jajka
  • 200 g cukru Diamant - cukier biały
  • 135 g mąki pszennej tortowej
  • żurawina i białe płatki czekolady do dekoracji firmy Helio
  • 1 łyżeczka przyprawy korzennej
  • 1 puszka gotowej masy orzechowej firmy Helio

Wykonanie: Piekarnik nastawić na 160 *C i wyłożyć papierem blaszkę o wymiarach 24 x 24 cm.
Masło rozpuścić w rondelku na małym ogniu, dodać gorzką czekoladę połamaną na mniejsze części, rozpuścić i połączyć razem z masłem. Odstawić z ognia.
Jajka zmiksować wraz z cukrem, dodać porcjami na mniejszych obrotach rozpuszczoną czekoladę z masłem, na koniec dodać mąkę wymieszaną z przyprawą korzenną. 
Gotową masę wylać na blaszkę i piec przez około 35 minut aż ciasto lekko urośnie.
Gdy ciasto całkowicie wystygnie wyłożyć masę orzechową na górę i udekorować.



Share:

0 komentarze

Dziękuje za komentarz :)