Zasmażana Młoda Kapusta w śmietanie
Szybki i smaczny dodatek do dań. Uwielbiam młodą kapustę w tej oto postaci. Co prawda brakuje jeszcze wtartej młodej marchewki ale i tak nie zmienia to faktu ,ze jestem w stanie zjeść cały garniec młodej zasmażanej kapusty mmm
Składniki:
- 1 główka młodej kapusty
- 1 pęczek koperku
- 1 pęczek pietruszki
- z 4 gałązki naci z selera
- 1 pęczek szczypiorku
- 2-4 łyżki stołowe śmietany 12 % / 18%
- Maggi, vegeta, pieprz, sól
Wykonanie: Kapustę szatkujemy. Zieleninę siekamy i dodajemy do kapusty. Całość dusimy na maśle w garnku do miękkości kapusty. Kiedy kapusta będzie miękka, dodajemy około 2 stołowych łyżek śmietany i zagotowujemy i mieszamy co jakiś czas. Doprawiamy przyprawami. Podajemy na ciepło.
No cóż, zdjęcia nie są jakieś mega świetne, ale tak to już jest jak wszyscy czekają na obiad a ja chce tylko parę zdjęć ;)
Miłej niedzieli :)
Tags:
Sałatki i Surówki
1 komentarze
Pysznie wygląda . Ja lubię młodą kapustę ugotowaną i jak kalafior z bułeczką tartą :-). Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńDziękuje za komentarz :)