Zasmażana Młoda Kapusta w śmietanie


Szybki i smaczny dodatek do dań. Uwielbiam młodą kapustę w tej oto postaci. Co prawda brakuje jeszcze wtartej młodej marchewki ale i tak nie zmienia to faktu ,ze jestem w stanie zjeść cały garniec młodej zasmażanej kapusty mmm

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek pietruszki
  • z 4 gałązki naci z selera
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2-4 łyżki stołowe śmietany 12 % / 18%
  • Maggi, vegeta, pieprz, sól

Wykonanie: Kapustę szatkujemy. Zieleninę siekamy i dodajemy do kapusty. Całość dusimy na maśle w garnku do miękkości kapusty. Kiedy kapusta będzie miękka, dodajemy około 2 stołowych łyżek śmietany i zagotowujemy i mieszamy co jakiś czas. Doprawiamy przyprawami. Podajemy na ciepło.



No cóż, zdjęcia nie są jakieś mega świetne, ale tak to już jest jak wszyscy czekają na obiad a ja chce tylko parę zdjęć ;)

Miłej niedzieli :)

Share:

1 komentarze

  1. Pysznie wygląda . Ja lubię młodą kapustę ugotowaną i jak kalafior z bułeczką tartą :-). Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :)