Zupa z żółtej fasoli szparagowej i pomidorowej pasty
Pyszna domowa zupa z żółtej fasoli szparagowej z dodatkiem pasty pomidorowej
Zupa jest autorstwa mojej mamy :) która również chce mieć udział w kulinarnym blogowaniu.
Składniki:
- 2 litry dowolnego bulionu
- 1 średniej wielkości plaster selera (grubość kromki chleba)
- 2 średnie marchewki
- 1 średnia cebula
- 200 - 300 g żółtej fasolki
- 3 średnie kartofle
- 1 liść laurowy, 3 angielskie ziela, pieprz, sól,
- 3 łyżki stołowe pasty firmy Jamar - passata
Wykonanie: Warzywa myjemy, obieramy i kroimy wszystkie w kostkę. Wszystkie warzywa poza ziemniakami wrzucamy do bulionu. Dodajemy do smaku nasze przyprawy: liść laurowy, angielskie ziele, pieprz, sól. Kiedy warzywa będą pół twarde dodajemy nasze ziemniaki. Na koniec dodajemy naszą pastę Jamar, która nada naszej zupie oryginalnego wyjątkowego smaku, jeżeli jest potrzeba doprawiamy.
Polecam serdecznie pastę firmy Jamar ponieważ ma wiele zastosowań. Śmiało możemy ją wykorzystać pod sos do pizzy, gołąbków, do letniej zupy pomidorowej, lasagne, spaghetti, czy leczo.
Na stronie producenta znajdziecie również różne przepisy gdzie was zapraszam.
1 komentarze
Wygląda bardzo smacznie i pożywnie :)
OdpowiedzUsuńDziękuje za komentarz :)