Koperkowa z ryżem
Dziś polecam zupę ryżową nieco inaczej :) w sam raz dla fanów dobrej zupy, koperku no i oczywiście ryżu :) czyli zupa koperkowa z ryżem ^^
Składniki:
- około 2,4 litra drobiowego bulionu
- 3/4 szklanki ryżu
- 1 duży pęczek koperku
- 3 łyżki śmietany 18%
- pieprz sól
- marchewka pozostała z przygotowywania bulionu
Wykonanie: Do bulionu wsypujemy opłukany ryż i gotujemy przez 10 minut. Marchewkę kroimy w kostkę, a pietruszkę siekamy dodając warzywa do zupy. Śmietanę łączymy z odrobiną zupy, mieszamy i łączymy z resztą zupy.
No i cóż ? Doprawiamy solą i pieprzem , no i gotowe :) ja pokusiłam się o dodanie nieco czosnku ale to już smak dla koneserów :)
Oto szybki przepis na smaczną zupę ryżową inaczej :)
Smacznego ^^
- gazetkowy przepis.
Tags:
ryż
Zupy - Kremy
4 komentarze
Rzuciło mi się w oczy, że na liście składników brakuje koperku, który jest w tytule :)
OdpowiedzUsuńMniam, wygląda pysznie;)
OdpowiedzUsuńJa tez zwrocilam uwage, ze w przepisie nie ma koperku a w nazwie jest Pewnie miala byc pietruszkowa)Ale i tak napwno pyszna jest)
OdpowiedzUsuńPoprawione :) miałam na myśli koperek a wpisałam pietruszkę :)
UsuńDziękuje za komentarz :)