Koperkowa z ryżem


Dziś polecam zupę ryżową nieco inaczej :) w sam raz dla fanów dobrej zupy, koperku no i oczywiście ryżu :) czyli zupa koperkowa z ryżem ^^

Składniki:

  • około 2,4 litra drobiowego bulionu
  • 3/4 szklanki ryżu
  • 1 duży pęczek koperku
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • pieprz sól
  • marchewka pozostała z przygotowywania bulionu
Wykonanie: Do bulionu wsypujemy  opłukany ryż i gotujemy przez 10 minut. Marchewkę kroimy w kostkę, a pietruszkę siekamy dodając warzywa do zupy. Śmietanę łączymy z odrobiną zupy, mieszamy i łączymy z resztą zupy.

No i cóż ? Doprawiamy solą i pieprzem , no i gotowe :) ja pokusiłam się o dodanie nieco czosnku ale to już smak dla koneserów :)


Oto szybki przepis na smaczną zupę ryżową inaczej :)
Smacznego ^^
- gazetkowy przepis.


Share:

4 komentarze

  1. Rzuciło mi się w oczy, że na liście składników brakuje koperku, który jest w tytule :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja tez zwrocilam uwage, ze w przepisie nie ma koperku a w nazwie jest Pewnie miala byc pietruszkowa)Ale i tak napwno pyszna jest)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Poprawione :) miałam na myśli koperek a wpisałam pietruszkę :)

      Usuń

Dziękuje za komentarz :)