Gołąbki z pasztetem paprykowym


Gołąbki Paprykowo- Pasztetowe

Składniki: 
( 6 małych gołąbków)
  • 2 torebki ryżu
  • 1 pasztet firmy Profi z papryką www.profi.com.pl 
  • 2 cebule
  • 1 papryka
  • ostra papryka, pieprz
  • 1 Mała główka kapusty
  • 250 bulionu

Wykonanie: Ryż gotujemy na sypko, studzimy, dodajemy pasztet, przysmażoną cebulkę wraz z papryką ( ostudzoną), doprawiamy ostrą papryką i pieprzem aby wzbogacić smak pasztetu.

Liście kapusty blanszujemy aż będą pół miękkie, pół twarde, jak na gołąbki. Zawijamy w liście zimny farsz, formując gołąbki.

Tak przygotowane gołąbki wkładamy do garnka wyłożonego kapustą i zalewamy szklanką rosołu i dusimy aż kapusta będzie w pełni miękka.



Gołąbki z pasztetem, to przykład dania z cyklu coś z niczego :)
Gołąbki można podawać z sosem pomidorowym bądź po prostu polać ketchupem jeżeli ktoś lubi :)



Przepis bierze udział w konkursie:






Share:

1 komentarze

  1. Pomysł bardzo mi się podoba. Uwielbiam gołąbki, a te wyglądają smakowicie.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :)