Gołąbki z pasztetem paprykowym
Gołąbki Paprykowo- Pasztetowe
Składniki:
( 6 małych gołąbków)
- 2 torebki ryżu
- 1 pasztet firmy Profi z papryką www.profi.com.pl
- 2 cebule
- 1 papryka
- ostra papryka, pieprz
- 1 Mała główka kapusty
- 250 bulionu
Wykonanie: Ryż gotujemy na sypko, studzimy, dodajemy pasztet, przysmażoną cebulkę wraz z papryką ( ostudzoną), doprawiamy ostrą papryką i pieprzem aby wzbogacić smak pasztetu.
Liście kapusty blanszujemy aż będą pół miękkie, pół twarde, jak na gołąbki. Zawijamy w liście zimny farsz, formując gołąbki.
Tak przygotowane gołąbki wkładamy do garnka wyłożonego kapustą i zalewamy szklanką rosołu i dusimy aż kapusta będzie w pełni miękka.
Gołąbki z pasztetem, to przykład dania z cyklu coś z niczego :)
Gołąbki można podawać z sosem pomidorowym bądź po prostu polać ketchupem jeżeli ktoś lubi :)
Przepis bierze udział w konkursie:
Tags:
gołąbki
1 komentarze
Pomysł bardzo mi się podoba. Uwielbiam gołąbki, a te wyglądają smakowicie.
OdpowiedzUsuńDziękuje za komentarz :)